Shopping Cart
✓ voor 23:00 besteld = dezelfde werkdag verstuurd!
✓ Gratis verzending vanaf € 75,-
✓ Discrete bezorging

Amylnitriet uitgelegd: de werkende stof in poppers

Als je af en toe geniet van een heerlijke ontspannende poppers, heb je waarschijnlijk ook wel eens gehoord van amylnitriet, de werkende stof in poppers. In dit artikel lees je alles over amylnitriet.

Inhoudsopgave:

  • Wat is amylnitriet?
  • De geschiedenis
  • Effecten van amylnitriet

Wat is amylnitriet?

Amylnitraat, ook bekend als amyl nitriet, is een chemische stof die behoort tot de groep van alkyl nitrieten. Het is een heldere, kleurloze vloeistof met een karakteristieke geur.

Amylnitraat werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn voor de behandeling van angina pectoris, een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar het hart verminderd is.

Tegenwoordig wordt het voornamelijk recreatief gebruikt als poppers, waarbij het wordt ingeademd voor de kortdurende effecten zoals spierontspanning en een kortstondige ‘rush’. Het gebruik van amylnitraat als poppers is echter controversieel vanwege de risico’s voor de gezondheid en wordt vaak afgeraden door gezondheidsautoriteiten vanwege de potentiële bijwerkingen en gezondheidsrisico’s.

Amyl poppers 10ml

Geschiedenis 

Amylnitriet, ook wel bekend als “poppers”, heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk werd het gebruikt als een medisch hulpmiddel, voornamelijk als behandeling voor angina pectoris, een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn op de borst als gevolg van een verminderde bloedtoevoer naar het hart. Hier is een kort overzicht van de geschiedenis van amylnitriet:

 1. Ontdekking: Amylnitriet werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 1840 door de Franse chemicus Antoine Jérôme Balard. Hij ontdekte dat het een vaatverwijdend effect had, wat later leidde tot zijn medische toepassing.

 2. Medisch gebruik: Tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw werd amylnitriet voornamelijk gebruikt als een medicinale behandeling voor angina pectoris. Het werd vaak geleverd in kleine glazen ampullen en patiënten werd geadviseerd om de ampul te breken en de dampen in te ademen om onmiddellijke verlichting van hun symptomen te ervaren.

 3. Opkomst als recreatieve drug: In de jaren 1960 en 1970 begon amylnitriet populair te worden als recreatieve drug, voornamelijk vanwege zijn snelle en intense vaatverwijdende effecten. Het werd vaak gebruikt in de homogemeenschap als een manier om seksuele ervaringen te versterken en remmingen te verminderen.

 4. Regulering: Vanwege het toenemende recreatieve gebruik ervan, werden wetten en reguleringen ingevoerd om de verkoop en het gebruik van amylnitriet te beperken. In sommige landen wordt het beschouwd als een gecontroleerde stof vanwege de gezondheidsrisico’s en het potentieel voor misbruik.

 5. Evolutie van de markt: In de loop der jaren zijn verschillende formuleringen van poppers ontwikkeld, waaronder varianten zoals isobutyl- en isopropyl-nitriet, die vergelijkbare effecten hebben maar soms als minder schadelijk worden beschouwd.

Amylnitriet blijft een controversieel en soms omstreden middel, met voor- en tegenstanders die debatteren over zijn effecten, veiligheid en legaal gebruik. Ondanks zijn lange geschiedenis blijft het een intrigerende stof die zowel medisch als recreatief wordt bestudeerd en gebruikt.

Effecten van amylnitriet

Amylnitriet, beter bekend als poppers, staat bekend om zijn directe en krachtige effecten op het lichaam en de geest. Hier zijn enkele van de belangrijkste effecten die mensen ervaren bij het inhaleren van de dampen van amylnitriet:

 1. Vaatverwijding: Een van de meest opvallende effecten van poppers is vaatverwijding. Poppers ontspannen de gladde spieren rond bloedvaten, waardoor ze verwijden en de bloedstroom toeneemt. Dit resulteert in een onmiddellijke daling van de bloeddruk en een verhoogde hartslag.

 2. Korte duur: De effecten van poppers zijn van korte duur, meestal slechts enkele minuten. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar snelle verlichting of intensivering van sensaties, zoals tijdens seksuele activiteit.

 3. Euforie en opwinding: Poppers kunnen een gevoel van euforie, opwinding en welzijn veroorzaken. Sommige gebruikers ervaren een golf van warmte en tintelingen door hun lichaam, gevolgd door een gevoel van ontspanning en plezier.

 4. Seksuele versterking: Veel mensen gebruiken poppers als een manier om seksuele ervaringen te intensiveren. Het kan de seksuele opwinding verhogen, sensaties verbeteren en remmingen verminderen, waardoor mensen zich meer openstellen voor nieuwe ervaringen en genot.

 5. Veranderde perceptie: Naast de fysieke effecten kunnen poppers ook leiden tot veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte. Sommige gebruikers ervaren een vervorming van de realiteit, een gevoel van verhoogd bewustzijn of een verschuiving in de manier waarop ze de wereld om zich heen ervaren.

Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel poppers voor sommige mensen plezierige effecten kunnen hebben, er ook risico’s en bijwerkingen aan verbonden zijn. Deze kunnen onder meer duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, verlies van coördinatie en in sommige gevallen zelfs ernstigere gezondheidsproblemen omvatten. Daarom is het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen voor het gebruik van poppers en voorzorgsmaatregelen te nemen om gezondheid en welzijn te waarborgen.

Eventuele bijwerkingen 

Hoewel amylnitriet, oftewel poppers, vaak als een relatief veilige drug wordt beschouwd, zijn er enkele potentiële bijwerkingen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze risico’s om verstandig en verantwoordelijk met het gebruik van poppers om te gaan. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

 1. Duizeligheid en hoofdpijn: Een van de meest voorkomende bijwerkingen van poppers is duizeligheid en hoofdpijn. Dit kan worden veroorzaakt door de plotselinge daling van de bloeddruk die optreedt wanneer de bloedvaten verwijden na het inhaleren van de dampen.

 2. Misselijkheid en braken: Sommige gebruikers ervaren misselijkheid of braken na het gebruik van poppers, vooral bij hogere doses. Dit kan worden veroorzaakt door irritatie van het maag-darmkanaal of door een algemeen gevoel van onwelzijn.

 3. Verlies van coördinatie: Poppers kunnen het gevoel van coördinatie en motorische controle verminderen, waardoor mensen zich onstabiel of onhandig kunnen voelen. Dit kan het risico op ongelukken of verwondingen vergroten, vooral bij activiteiten die fysieke vaardigheid vereisen.

 4. Lage bloeddruk: Het vaatverwijdende effect van poppers kan leiden tot een plotselinge en significante daling van de bloeddruk. Dit kan duizeligheid, flauwvallen en in ernstige gevallen zelfs shock veroorzaken.

 5. Ademhalingsproblemen: Bij sommige mensen kunnen poppers ademhalingsproblemen veroorzaken, vooral bij langdurig of overmatig gebruik. Dit kan leiden tot kortademigheid, piepende ademhaling of benauwdheid op de borst.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet iedereen bijwerkingen zal ervaren bij het gebruik van poppers, en dat de ernst en frequentie van bijwerkingen kunnen variëren tussen individuen. Het is echter altijd verstandig om voorzichtig te zijn en de aanbevolen doseringen en gebruiksinstructies op te volgen om de kans op bijwerkingen te minimaliseren. Als bijwerkingen optreden en aanhouden, is het verstandig om medische hulp te zoeken.

Fist Extra Pure Poppers 10ml
Afhalen bij Afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Hoge Klanttevredenheid

We zijn trots op 4.9/5

Gratis Verzending

Gratis verzending vanaf €75,-

100% Discretie Geboden

Anoniem Betalen & Verzending